Patenten


Friday, 29 March 2013

Patent-aanvraag Apple updated

Apple dient patent in voor een concept dat 2 jaar geleden al door Nokia beschreven was.

Het mag de lezer bekend zijn dat ik de patent-kapriolen van Apple niet kan waarderen en dat ik van mening ben dat Apple nog nooit iets zelf heeft uitgevonden.


Het meest recente voorbeeld van dit soort gedrag vinden we in de melding van ZDnet 29-3-2013 dat Apple patent heeft aangevraagd voor een telefoon met een rondom display.

concept patent aanvraag apple

Dat dit idee simpelweg gestolen is blijkt uit het volgende artikel van 10 november 2011 waar Nokia een prototype voorstelt van een telefoon met een rondom display waarbij ik moet opmerken dat de video in de bijdrage een heel veel meer uitgerijpt idee toont als de schets van Apple.

nokia gem concept

Het is onvoorstelbaar dat een bedrijf dat zoveel in zijn "branding" steekt, zo weinig creatief is en steeds opnieuw ideeen van anderen kopieert en die dan als "eigen" patenteren wil.

Vroeger had ik ook het idee dat Apple een firma was die goede designs op de markt gebracht heeft totdat ik in internet de werkelijkheid vond, namelijk dat die designs allemaal afgekeken waren van Braun of van andere bedrijven. Daarmee was het laatste positieve aspect dat ik aan apple vond, verdwenen.
De algemene voorwaarden die Apple hanteert zijn voor mij niet acceptabel, het idee dat een leverancier bepaalt wat ik wel en niet mag doen met mijn eigen apparaat gaat mij te ver, daarom koop ik ook geen Apple-produkten.
De patentoorlog die Apple met de iphone/ipad gestart is zal op den duur slechts 1 bedrijf schade brengen, namelijk Apple, want klanten kiezen aan het einde toch voor de betere prijs/prestatie ook al duurt het even voor de hardcore Apple-fans realiseren dat ze te veel betalen voor een produkt dat niet echt beter is.

Update - vandaag 30-03-2013
vond ik een design dat die naam waard is, goed doordacht en zeer bruikbaar.

Flip phone uit drie delen

In dit artikel wordt een design (januari 2011) van Kristian Ulrich Larsen getoond dat mij aanspreekt, ruimte voor een on screen keyboard en toch handzaam, oordeel zelf.


Reakties:

Let op, bijdragen worden gemodereerd.


Titel van uw reactie:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Bij reacties informeren:
Tekst van uw reactie:
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)


auteur: Jan van Leeuwen

Vorige pagina: Sociale Media
Volgende pagina: Praktijkberichten