Archief


Thursday, 22 September 2011

Libre Office

Het heeft een tijd geduurd voor ik besloot om naast OpenOffice LibreOffice te installeren. Ik vroeg me af of het stabiel genoeg zou zijn om mijn werk er mee te doen.
Op mijn Ubuntu 10.10 systeem heb ik dan de knoop doorgehakt en de installatie gedaan via een .deb bestand (voor de linux-leken, een installatiebestand zoals een setup.exe).

De eerste indruk was dat er weinig verschil is met OpenOffice, alle normale funkties werken zoals gebruikelijk alleen het logo bij opstarten ziet er voor mij heel veel aangenamer uit, zonder oracle.

Natuurlijk moet iedereen zelf bepalen wat hij nodig heeft in een office-suite maar bij mij is de behoefte om SVG (scalable vector graphics) in te lezen aanwezig, en dat doet OpenOffice niet zo goed. Tevens is de mogelijkheid om WordPerfect-bestanden en Powerpointpresentaties te openen veel beter als in OpenOffice.

Voor mij is het de verbeterde uitgave van OpenOffice en ik ben inmiddels overgestapt.

Blijft nog het punt dat ik een office-suite die niet onder toezicht staat van het een of andere grote bedrijf een beter alternatief vindt. De stichtingsvorm zoals bij Mozilla spreekt mij meer aan.

auteur: Jan van Leeuwen

Vorige pagina: Praktijkberichten